Dakdicht!

24 juni: OP NAAR DE TOP!!! De verdieping krijgt vorm en de nok komt in zcht. Volgende keer beginnen we aan de gordingen.
Op de bouwfoto zie je de verdieping vanaf vanaf de entresol het grote gat van de gang, met links de ruimtes (nu nog 1) van gastenkamer en douche en rechts moet een toilet komen, een kast en het trapgat. Achteraan de slaapkamer, groot genoeg om naderhand 2 slaapkamers van te maken.
Een foto van een induttende Max op schoot bij de laptop willen we jullie niet onthouden.

1 juli: we hebben het hoogste punt bereikt! Dank zij mijn tweelingbroer die maandag en dinsdag met de gordingen kwam helpen, liggen sinds gisteren die zware elementen erin. Die waren me echt te gortig. En toen nog even een aantal ‘juffers’ erover heen gelegd voor het beeld en het resultaat mag er zijn!
We hebben vanaf donderdag 6 dagen achter elkaar flink doorgebouwd en zijn geweldig opgeschoten. We zijn verder gekomen dan we hadden gedacht, dus nu maar even rust. Tot het weer gaat kriebelen – dat zal niet al te lang duren…

21 juli: het dak is dicht, met dampopen dakfolie. We hebben een dakfolie uit Duitsland gebruikt, waarop de panlatten direct aangebracht worden. We kunnen het dak volgens deze Duitse methode naderhand van binnenuit isoleren – voor ons heel praktisch, dan kunnen we met een gerust hart weg en droogt het eindelijk binnen. Nu gaan we uitzoeken of schapenwollen isolatie beter is dan het vlas, dat we eerder dachten te gaan gebruiken.
De dakoverstekken hebben we voor het behoud van het gevelhout wat groter gemaakt dan in het bouwplan, dus we zullen wat dakpannen tekort hebben. Maar we willen ook nog naar transparante pannen zoeken, dus we zien wel.
Als vrienden langskomen is dat altijd fijn, en helemaal geweldig als ze een probleem oplossen waar Herman zich suf over piekerde: ‘hoe krijg ik de niet altijd rechte sporen tegen de gordingen aan’. Een zaagsnede tot de helft van de sporen ter hoogte van de gording en die zet zich dan wel! Te zien op de rechter foto, waarop ook de dakfolie te zien is.
Het volgende verslag zal ergens in de 2e helft van augustus komen, wanneer we de dakpannen erop hebben. Dat zal weer een heel ander gezicht zijn!

Het huis

Sfeervol houten huis, onder architectuur gebouwd met duurzame materialen, zoals biologisch verduurzaamd hout en een isolatie van schapenwol. Het huis heeft vrij uitzicht en privacy.


De benedenverdieping bestaat uit een ruime woonkamer met vide, leeshoekje, keuken, eetkamer (samen 70 m2!) en toilet. 

De verdieping bestaat uit een grote slaapkamer met wijds uitzicht, kleine slaapkamer, badkamer, entresol met uitzicht (eventueel eenvoudig tot slaapkamer te verbouwen), toilet en een vlizotrap naar de vliering.

Het huis is 480 m3 groot en het woonoppervlak is ongeveer 130 m2

drenthe

Andere berichten

Huis in bos

Het is zomer.  Het huis is een echt huis in het bos. Hout tussen het hout. Er worden nog gordijnen gemaakt buiten op het ‘terras’ Het volgende project, De Nieuwe

We trekken er in!

18 januari: eindelijk vonden het graafwerk voor de aansluitingen en het plaatsen van de meters in de meterkast plaats!Geen electra meer nodig van ‘de bouwkeet’.Nu nog even het CV-werk afmaken

Herstart oktober

Herstart oktober: lijf en leden zijn weer zover op orde dat er een herstart is ingezet. Begonnen met het monteren van stopcontacten en verzameldozen. De nutsaansluitingen zijn aangevraagd voor eind

Water en wind dicht en even pauze

2 maart: de brede delen voor de buitenkant zitten erop. Nu de smalle latten nog om de naden af te sluiten. En als binnenkort het glas geplaatst wordt is de

Scroll naar top
ontvang de laatste nieuwtje

Wordt abonnee op Nieuwsbrief

Krijg melding van laatste neuws