En verder … wind en regen dicht

Op de foto rechtsonder staat Herman als ‘schaaldiertje’ in een deuropening van de zitkamer. Dat is een architectonische manier om een indruk te geven van de werkelijke maat van het huis : groot hè! En door de bouwfolie voor deur- en raamopeningen (voor zover die nodig zijn om regen tegen te houden) worden die ook meer zichtbaar.

In de eerste week van november hebben we in de buitenkant van de binnenwanden de electra-leidingen aangebracht, voordat we daar gaan isoleren en de houten buitenschil gaan schroeven. Al op 26 oktober is het schapenwol voor de isolatie vanuit Wales is aangekomen. Heel veel gecomprimeerde balen – het lijkt wel een handel, zie de foto hieronder. Vooralsnog blijft het onuitgepakt.

Op 24 augustus lagen de dakpannen erop, behalve de onderste rijen. Met hulp van dakhaas Diederik. De laatste rijen pannen komen pas aan de beurt na het plaatsen van de kozijnen en de gevelbekleding. De kozijnen laten we maken en die komen hopelijk in de 2e helft van november. We hopen dat het glas er inzit voor de echte winter.
Hierna zijn we op vakantie gegaan en hebben o.m. gelopen van Porto naar Santiago de Compostela, een vrij korte pelgrimsroute. Een heel andere ervaring dan de GR5!

2e helft december: er is ca 23 cm sneeuw gevallen, dus nu maar een onvermijdelijke foto van het huis in de sneeuw!
Het vriest behoorlijk, en al zijn de kozijnen en buitendeuren binnen: geen idee wanneer we daarmee aan de slag kunnen.
Half december was de binnenkant van het dak ook beplaat met populier-multiplex. Eerst de schapenwollen jas erin en vervolgens de beplating. Op 6 december waren de benedenwanden al beplaat, maar daar wordt het schapenwol vanaf de buitenkant aangebracht. Op de detailfoto is goed te zien dat er een plaat achter zit, waardoor een schaduwwerking optreedt en de ruimten uit losse inbouwelementen lijken te bestaan.

Het huis

Sfeervol houten huis, onder architectuur gebouwd met duurzame materialen, zoals biologisch verduurzaamd hout en een isolatie van schapenwol. Het huis heeft vrij uitzicht en privacy.


De benedenverdieping bestaat uit een ruime woonkamer met vide, leeshoekje, keuken, eetkamer (samen 70 m2!) en toilet. 

De verdieping bestaat uit een grote slaapkamer met wijds uitzicht, kleine slaapkamer, badkamer, entresol met uitzicht (eventueel eenvoudig tot slaapkamer te verbouwen), toilet en een vlizotrap naar de vliering.

Het huis is 480 m3 groot en het woonoppervlak is ongeveer 130 m2

drenthe

Andere berichten

Huis in bos

Het is zomer.  Het huis is een echt huis in het bos. Hout tussen het hout. Er worden nog gordijnen gemaakt buiten op het ‘terras’ Het volgende project, De Nieuwe

We trekken er in!

18 januari: eindelijk vonden het graafwerk voor de aansluitingen en het plaatsen van de meters in de meterkast plaats!Geen electra meer nodig van ‘de bouwkeet’.Nu nog even het CV-werk afmaken

Herstart oktober

Herstart oktober: lijf en leden zijn weer zover op orde dat er een herstart is ingezet. Begonnen met het monteren van stopcontacten en verzameldozen. De nutsaansluitingen zijn aangevraagd voor eind

Water en wind dicht en even pauze

2 maart: de brede delen voor de buitenkant zitten erop. Nu de smalle latten nog om de naden af te sluiten. En als binnenkort het glas geplaatst wordt is de

Scroll naar top
ontvang de laatste nieuwtje

Wordt abonnee op Nieuwsbrief

Krijg melding van laatste neuws