Kozijnen en trap

12 januari: de kozijnen hielden niet op te roepen of ze op hun plek mogen, en nu zitten de eerste buitendeur, die we als voordeur gaan gebruiken, en de eerste raampjes, van de entresol, erin! De kozijnenmakers hebben goed uitgelegd hoe we de deuren moeten stellen en dat ging prima. Het is weliswaar rond het vriespunt, maar aan de zuidwestkant waait het nu niet, dus daar is het best te doen.

50 van de 54 kozijnen hebben we inmiddels geplaatst, waaronder de 7 zware buitendeuren, die al in hun kozijnen waren afgeleverd. Het wordt een heerlijk licht huis!
Op de linkerfoto hierboven het kozijnwerk van de zitkamer. Het tijdelijke plafond is de werkvloer voor de hoger gelegen werkzaamheden. Tzt kunnen we dan eindelijk de hoogte van de zitkamer ervaren.
De buitenkant is geisoleerd en ‘befoliet’ en wacht op de houten delen die door de winterse buien nog niet gebracht kunnen worden.

17 februari: de trap in vergaande staat van wording. Een spiltrap was te ingewikkeld om zelf te maken en te duur om van hetzelfde Douglashout als we steeds gebruiken, te laten maken. De oplossing zagen we op een foto: een steile trap tot aan een bordes en van daaruit de bovenste 2 treden onder een hoek van 90 graden.

Het huis

Sfeervol houten huis, onder architectuur gebouwd met duurzame materialen, zoals biologisch verduurzaamd hout en een isolatie van schapenwol. Het huis heeft vrij uitzicht en privacy.


De benedenverdieping bestaat uit een ruime woonkamer met vide, leeshoekje, keuken, eetkamer (samen 70 m2!) en toilet. 

De verdieping bestaat uit een grote slaapkamer met wijds uitzicht, kleine slaapkamer, badkamer, entresol met uitzicht (eventueel eenvoudig tot slaapkamer te verbouwen), toilet en een vlizotrap naar de vliering.

Het huis is 480 m3 groot en het woonoppervlak is ongeveer 130 m2

drenthe

Andere berichten

Huis in bos

Het is zomer.  Het huis is een echt huis in het bos. Hout tussen het hout. Er worden nog gordijnen gemaakt buiten op het ‘terras’ Het volgende project, De Nieuwe

We trekken er in!

18 januari: eindelijk vonden het graafwerk voor de aansluitingen en het plaatsen van de meters in de meterkast plaats!Geen electra meer nodig van ‘de bouwkeet’.Nu nog even het CV-werk afmaken

Herstart oktober

Herstart oktober: lijf en leden zijn weer zover op orde dat er een herstart is ingezet. Begonnen met het monteren van stopcontacten en verzameldozen. De nutsaansluitingen zijn aangevraagd voor eind

Water en wind dicht en even pauze

2 maart: de brede delen voor de buitenkant zitten erop. Nu de smalle latten nog om de naden af te sluiten. En als binnenkort het glas geplaatst wordt is de

Scroll naar top
ontvang de laatste nieuwtje

Wordt abonnee op Nieuwsbrief

Krijg melding van laatste neuws